Välkommen!

Din kropp kommer tacka dig för en långsiktig investering i din hälsa! 

Vare sig du äter kosttillskott för att stärka din kropp, för att optimera din träning eller för att du har besvär som du vill ha hjälp med, så är grunden alltid en varierad och näringsrik kost. Det kan vara svårt att få i sig alla näringsämnen du behöver i tillräcklig mängd genom kosten, då kan det vara bra att komplettera med kosttillskott.

När märker jag effekt?
När man börjar ta kosttillskott märker man ofta effekt efter två till fyra veckor, men det kan också gå snabbare än så. Har man haft obalanser och besvär under längre tid kan det även ta längre tid innan man upplever effekt. Din resa är individuell.

Vad händer i kroppen när jag börjar ta kosttillskott? 
Eftersom kroppen behöver näringsämnen för att kunna fungera normalt, kommer du att må bättre om du får optimala doser av de näringsämnen du har behov av. Om du har haft en brist, eller inte fått i dig optimala doser av ett näringsämne, och börjar ta tillskott, kommer du märka av effekter som t.ex. att du blir piggare, du orkar mer, du besväras mindre av stress, pms eller klimakteriebesvär. Livet kan börja kännas lite lättare, du blir gladare, magen fungerar bättre och du börjar sova bättre. 

Det är inte helt ovanligt att kroppen reagerar när du börjar tillföra den näring i form av kosttillskott. Under den första perioden kan man uppleva att man blir tröttare eller mår illa. Det har helt enkelt blivit en ”rivstart” för kroppen. Reaktionen du upplever kommer från att kroppen nu kan rena sig mer effektivt än tidigare, och belastningen på din lever kan då tillfälligt bli högre. Man kan också uppleva att magen kommer lite ”ur balans” och en del personer kan även få hudutslag.

Om detta händer dig kan du halvera dosen av de tillskott du tar under en period och kontakta oss på Wellon för att få guidning i hur du ska ”trappa upp” dosen av tillskott igen. Du når oss alltid på info@wellon.se eller på 020-22 00 25.

Varför är magen i obalans?
Om du har en nedsatt matsmältning och en tarmflora i obalans har du sannolikt rekommenderats tillskott för att balansera och optimera detta. Tills dess att balans har uppnåtts i magen är det inte ovanligt att man känner sig mer orolig i magen.

Varför blir urinen gul?
Flera av våra tillskott innehåller vitaminet B2 (riboflavin). Flavin kommer från ordet flavus som betyder gul på latin. Vitaminets färg är gulgrön och eftersom det är ett vattenlösligt vitamin färgas urinen gul när man tar vitamin B2. B2 används även som färgämne i livsmedel och har då beteckningen E101.