Intervjuer

Slå följe med Sandra på hälsoresan med Wellon


4 min lästid
Slå följe med Sandra på hälsoresan med Wellon

Ta första steget mot mer välmående

Gör hälsoquiz

Sandra är Wellons stjärna #3 som låter oss följa med under sex månader på sin hälsoresa. Sandra är 41 år och arbetar på förskola samt studerar till Näringsterapeut. Hon har problem med allergier, myrkrypningar i benen, leder, sömn och energinivåer. När vi pratas vid är Sandra tre veckor in i Wellon-programmet.

 

Hej Sandra!

Vilka fokusområden är viktigast för dig att börja arbeta med? Något annat vi bör veta om din hälsa?

Energinivåer, sömn, immunförsvar, leder och allergi. Mest akut nu är energinivåer - eller rättare sagt dippar - och att fortsätta hålla immunförsvaret uppe. 

 

Något annat vi bör veta om din hälsa?

Sömn är ett klart problem, jag har aldrig en hel vecka med bra sömn även om det går i perioder. Har mycket kryp i benen och har ätit magnesium tidigare, testat alla möjliga huskurer mot restless legs innan jag ska sova o.s.v.

Jag har astma och gräs/pollen allergi som så här års är bra, men astman blir jättejobbig på våren. Måste alltid ha astmasprayen med mig och mår allmänt dåligt under pollensäsongen.

När vintern kommer blir det tuffare med energin för mig, så jag dippar ordentligt på hösten och blir generellt piggare på våren.

Jag har problem med lederna speciellt i fingrarna och blir svullen i leder och händer samt får mer ont när det är kallt ute. Jag har vant mig, men självklart känner jag att något spökar hela tiden eftersom jag söker vägar att komma till rätta med det.

Immunförsvar är bra och jag blir inte ofta sjuk. Jag har ju sen tidigare ett intresse för kosttillskott och har alltid sett till att boosta med dom vanligaste vitaminerna och mineralerna.

 

Hur upplevde du leveransen?

Allt kom i en liten box som var trevlig att öppna. Upplägget blev tydligt direkt och jag gillar verkligen dospåsarna eftersom jag alltid packar mina egna små påsar i vanliga fall som jag släpar med mig. Dessa kan jag till och med lägga i plånboken så att jag inte glömmer ta dom. Perfekt!

 

Hur känns det att ta kosttillskotten regelbundet?

Jag är van att ta tillskott, så att ta tre gånger om dagen är helt okej för mig. 

 

Har du tagit tillskott tidigare? För vad? Har det hjälpt?

När jag fick mens som tonåring fick jag också järnbrist, så sedan dess har jag fortsatt att äta järn. Jag har också t.ex. tagit MSM för lederna, C-vitamin, D-vitamin och Blutsaft för att jag ofta varit väldigt trött och magnesium för krypningar i benen. Jag tycker att allt har hjälp men inte fullt ut.

 

Skulle du vilja ändra på någonting?

Jag är nöjd! Det funkar jättebra. 

 

Vad har du för förväntningar?

Det ska bli spännande att se om allergin blir bättre när våren kommer och även om energinivåerna kan stabiliseras nu under vinterhalvåret eftersom det brukar vara utmanande. 


Känner du någon skillnad?

Jag vet inte, men min man har reagerat på att jag har varit vaken två kvällar i rad! Häromdagen sa han ”Tror du att det har börjat funka?” ”Du orkar ju till och med titta på TV:n”. Jag brukar alltid somna i soffan redan vid 20-21 på kvällen. Har jag tur så sover jag igenom hela natten, men annars vaknar jag och har vissa nätter kryp i benen och svårt att somna om. 

 

Strålande!

Det blir spännande att följa upp om några månader. Vi hörs då!

Påsar med personligt anpassade vitaminer och kosttillskott

intresserad av att minska din stress?

Ta reda på ditt vitaminbehov

Gör hälsoquiz