Silkeslen av sömn

Att vi ofta säger ”jag behöver min skönhetssömn” med en blinkning är faktiskt inte taget ur intet. Sömnen är en nyckelfaktor för hela vår hälsa - och definitivt för huden.

 

Sömnen är avgörande för hela vår hälsa och alla dess funktioner vare sig det gäller kropp, psyke, inre organ eller ett strålande yttre. Att få ordentligt med vila och att sova 7-8 h/natt är bland det viktigaste du kan göra för din hud. Allting i din kropp inklusive dina hudceller regenererar sig nämligen när du sover. Det är under REM-sömnens cykler som kroppen får en chans till reparation och städning för att kunna starta om igen dagen efter med ”ett rent skrivbord”. Våra kroppar är känsliga på olika sätt, men för många visar sig långvarig stress på huden i form av akne, eksem och förtidigt åldrande.

Hur står det till med  din sömn? Är det omöjligt att sova utan öronproppar och sovmask? Vaknar du titt som tätt av restless legs eller för att kissa? Eller sussar du tryggt i en drömkokong som en liten silkesmask?

 

Wiktoria Rodell, Näringsterapeut vid Nutriprofessionals

Frågor?

Om du har några frågor eller funderingar så hittar du mer information under FAQ. Annars kan du alltid maila eller chatta med oss direkt. Vi finns här för dig!