Receptet till ett starkare immunförsvar!

Receptet till ett starkare immunförsvar! 

Vill du som jag skaffa dig ett starkare immunförsvar och klara av alla höstens förkylningar och sjukdomar? För att bygga upp ett stark immunförsvar är grunden en bra och allsidig kost. En god sömn samt att man håller igång kroppen och rör på sig. Men får du inte i dig alla vitaminer och mineraler som du behöver via kosten är tillskott bra att lägga till. 

Här är 4 guldkorn som du bör lägga på minnet:

C-vitamin, D-vitamin, L-Lysin och Zink 

Så vad gör dessa vitaminer för  immunförsvar? 
C-vitamin behövs för att kroppens ska kunna bilda vita blodkroppar, celler i immunförsvaret. Vitamin C bidrar också till att immunförsvaret fungerar under och efter intensiv träning.
D-vitamin har en reglerande funktion i immunförsvaret och det finns betydande evidens i forskningen som visar att vitamin D kan bidra till att hindra uppkomst av autoimmuna sjukdomar. Vitamin D bidrar även till upptaget av kalcium och kan bidra till att minska risk för benskörhet. 
L-Lysin är en essentiell aminosyra, vilket betyder att vi måste få i oss den via mat eller tillskott. En av L-Lysins funktioner i kroppen bidrar till bildning av antikroppar. 
Zink håller hela immunförsvaret stabilt. Det behövs också för både sårläkning och hudens kvalitet.
Du hittar dessa vitaminer naturligt i: 
  • Vitamin C ‒ finns i broccoli, spenat, citrusfrukt och röd paprika.
  • Vitamin D ‒ finns i fet fisk som lax, tonfisk och sardiner. De innehåller även fettsyran omega 3 som kan ha skyddande effekt genom att minska inflammation.
  • L-Lysin - finns i kött, bönor, ost och ägg men även baljväxter.
  • Zink ‒ finns i skaldjur, nötter, kött och ost. 

Frågor?

Om du har några frågor eller funderingar så hittar du mer information under FAQ. Annars kan du alltid maila eller chatta med oss direkt. Vi finns här för dig!