Ta första steget mot mer välmående
Gör hälsoquizOktober är här och med det en massa härliga färger och kyligare väder. Att äta soppa i alla möjliga former hör hösten till och vad passar då inte bättre än en krämig pumpasoppa full med nyttiga godsaker.
Pumpa innehåller massor med fibrer, antioxidanter och mineraler, så som magnesium och zink.
Dessa är viktiga för många funktioner i vår kropp, magnesium bidrar bland annat till en normal energiomsättning och zink bidrar till immunsystemets normala funktion.
Även pumpakärnorna innehåller nyttigheter så som proteiner, omega 3 och en hel rad med vitaminer och mineraler. Kärnorna innehåller även aminosyran tryptofan. Tryptofan bidrar bland annat till att bilda signalsubstansen serotonin som påverkar vårt humör och välbefinnande.
Ingredienser:
1 stor butternut pumpa
1 gul lök
3 hela vitlökar
3 kvistar timjan
1 tsk paprikapulver
½ tsk salt
½ tsk peppar
1 msk olivolja
½ tsk finhackad eller riven ingefära
½ tsk gurkmeja
4 ½ dl grönsaksbuljong
2 ½ dl kokosmjölk eller annan grädde.
Topping
Rostade Pumpakärnor.
Timjan
Gör såhär:
Dela Pumpan i två delar och ta bort pumpakärnorna.
Skala löken och dela den i större bitar.
Skär bort toppen på vitlökarna.
Nu är det bara att lägga i pumpan, löken och vitlöken på en plåt med bakplåtspapper. Toppa det med olivoljan, kryddorna och timjanskvistarna. Rosta i ugnen i ca 40 minuter tills allt har mjuknat och fått en härlig färg.
När det är färdigrostat gröper du ur pumpan , pressar ur vitlöken och lägga allt i en mixer och blandar tillsammans med kokosmjölken och buljongen tills det blivit en slät soppa.
Servera pumpasoppan med rostade pumpafrön och lite timjan på toppen.
Smaklig måltid!
Gör vår kostnadsfri hälsoanalys och ta reda på vilka tillskott din kropp behöver.