Proteinpannkakor med Hampa & Banan

Proteinpannkakor med Hampa & Banan

 

Det här en solklar favorit till söndagsbrunchen; dundergoda pannkisar fulladdade med protein. Det är inte bara glutenfritt, veganskt och mumsigt till tusen utan också en perfekt  frukost, lunch eller mellanmål för barnen som kommer älska dom här matiga pannkakorna. Mindre sockerdippar och mer hållbar energi över dagen - allas sköna dröm om en lika skön söndag, eller hur?

 

Ingredienser

2 mosade bananer

2 dl bovetemjöl 

1/2 tsk kardemumma

3 dl havremjölk 

2 msk hampaprotein 

Kokosolja att steka i

 

Topping

Blåbär är väldigt god smakkombination  tillsammans med kardemumma.

Lönnsirap, honung eller agavesirap är så klart oslagbart gott att toppa med! 

 

Gör så här

1. Mosa bananerna till en mjuk smet med en gaffel. Blanda ner i en bunke tillsammans med de torra ingredienserna för pannkakorna. Tillsätt havremjölken och blanda väl.

 

2. Hetta upp en stekpanna med kokosolja. När det är varmt nog, tillsätt cirka 1 dl pannkakssmet och grädda små plätt-pannkakor tills de är gyllenbruna på båda sidorna. Det är lättare att få pannkakorna att hålla samman om de inte är så stora. 

 

3. Toppa med dina favoriter; rivet äpple, chiasylt, färska bär, lönnsirap eller ringlande honung.  Lätt som en pannkaksplätt! 

 

 

Wiktoria Rodell, Näringsterapeut vid Nutriprofessionals
  

Frågor?

Om du har några frågor eller funderingar så hittar du mer information under FAQ. Annars kan du alltid maila eller chatta med oss direkt. Vi finns här för dig!