Ta första steget mot mer välmående
Gör hälsoquizProteinpannkakor med Hampa & Banan
Det här en solklar favorit till söndagsbrunchen; dundergoda pannkisar fulladdade med protein. Det är inte bara glutenfritt, veganskt och mumsigt till tusen utan också en perfekt frukost, lunch eller mellanmål för barnen som kommer älska dom här matiga pannkakorna. Mindre sockerdippar och mer hållbar energi över dagen - allas sköna dröm om en lika skön söndag, eller hur?
Ingredienser
2 mosade bananer
2 dl bovetemjöl
1/2 tsk kardemumma
3 dl havremjölk
2 msk hampaprotein
Kokosolja att steka i
Topping
Blåbär är väldigt god smakkombination tillsammans med kardemumma.
Lönnsirap, honung eller agavesirap är så klart oslagbart gott att toppa med!
Gör så här
1. Mosa bananerna till en mjuk smet med en gaffel. Blanda ner i en bunke tillsammans med de torra ingredienserna för pannkakorna. Tillsätt havremjölken och blanda väl.
2. Hetta upp en stekpanna med kokosolja. När det är varmt nog, tillsätt cirka 1 dl pannkakssmet och grädda små plätt-pannkakor tills de är gyllenbruna på båda sidorna. Det är lättare att få pannkakorna att hålla samman om de inte är så stora.
3. Toppa med dina favoriter; rivet äpple, chiasylt, färska bär, lönnsirap eller ringlande honung. Lätt som en pannkaksplätt!
Wiktoria Rodell, Näringsterapeut vid Nutriprofessionals