Intervjuer

Näringsexperten Camillas guide till den livsviktiga labyrinten!


2 min lästid
Näringsexperten Camillas guide till den livsviktiga labyrinten!

Ta första steget mot mer välmående

Gör hälsoquiz

Hur mår du? Och andra svåra frågor

Missa inte det senaste numret av Nordic Wellness som släpps idag! Här guidar vår näringsexpert Camilla dig till hur du får till den livsviktiga labyrinten av rätt energi, näring, vitaminer och mineraler!

ATT SÄTTA SIG IN I KROPPENS UPPBYGGNAD OCH SYSTEM KAN VARA SVÅRT, RENT AV ÖVERMÄKTIGT. TILL HJÄLP FINNS WELLONS NÄRINGSEXPERTER. EN AV DEM ÄR CAMILLA ASSARSSON, SOM GUIDAR OSS GENOM DEN LIVSVIKTIGA LABYRINTEN AV RÄTT ENERGI, NÄRING, VITAMINER OCH MINERALER.

Det är komplicerade kemiska processer som sker i kroppen för att den ska fungera normalt. Enligt Camilla Assarsson, som är kost- och näringsterapeut, kan systemet liknas vid en byggsats.  –Byggklossarna består av näringsämnen som alla strävar efter att skapa en stabil konstruktion. Kroppen har en viss anpassningsförmåga gentemot de förutsättningar som råder, men bristen på viktiga ämnen kommer att påverka hur vi mår och fungerar, förklarar hon. 

VARNINGSKLOCKOR I VARDAGEN 
Så hur vet vi vilka byggklossar som är rätt för vår uppbyggnad? Och hur förstår vi när en viktig beståndsdel saknas? Ofta är det en fråga om livsstil, där faktorer som kost, träning, sömn och stress spelar in. Men det finns konkreta tecken att vara uppmärksam på. –Vita prickar på naglarna kan vara en indikation på zinkbrist, och personer med mycket håravfall kan vara i behov av biotin. Blödande tandkött är ett tecken på C-vitaminunderskott, och munsår som inte läker kan ha att göra med för lite B-vitaminer. En förändrad respons på träning kan också vara en signal att något inte står helt rätt till.

Läs hela artikeln på Nordic Wellness

Påsar med personligt anpassade vitaminer och kosttillskott

intresserad av att minska din stress?

Ta reda på ditt vitaminbehov

Gör hälsoquiz