Vitaminguiden

Multivitamin och Multimineral - energiräddarna när höstmörkret kommit!


4 min lästid
Multivitamin och Multimineral - energiräddarna när höstmörkret kommit!

Ta första steget mot mer välmående

Gör hälsoquiz

 

Multivitamin och Multimineral!

Energiräddarna när höstmörkret kommit. 

Här har vi två mångsysslare som passar alla! Multivitamin och Multimineral är fyllda med vitaminer och mineraler som kroppen både älskar och behöver dagligen. Flera av dem är specifikt viktiga just för att cellerna ska kunna bilda energi. De är den perfekta basen för kroppens behov. 


Multivitamin, man skulle kunna se vitaminer lite som små delar i en motor, de kan ses som onödiga eftersom de är så små, men ändå fungerar inte motorn utan dem. Alla de olika vitaminerna bistår i olika processer i kroppen. Exempelvis ingår många av vitaminerna i enzymer som bidrar till kroppens metabolism och förbränning. Vitaminerna är på så sätt delaktiga i reglering av ämnesomsättning, omvandling av fett och kolhydrater till energi samt uppbyggnad av skelett och andra vävnader.

De flesta vitaminer är vattenlösliga och kan inte lagras i kroppen. Det betyder att vi behöver ett tillräckligt dagligt intag av dessa för att undvika brister.

C-vitamin och E-vitamin är lite speciella då de bland annat fungerar som antioxidanter. Antioxidanter är ämnen som i kroppen bidrar till cellernas skydd mot oxidativ stress. Vitamin C är även av betydelse för ett normalt fungerande immunsystem och för bildningen av våra skelett. Förutom det är vitamin C av betydelse för järnupptaget, intag kan därför också vara bra för kvinnor i fertil ålder i och med att det bidrar till ett förbättrat järnupptag. 

Vitamin B12 och folsyra är viktiga för bildningen av röda blodkroppar, vilka hjälper till att förse kroppens alla delar med syre och fraktar bort koldioxid från cellerna. I och med detta har både vitamin B12 och folsyra en viss inverkan på vår kapacitet och ork. Om man har en mycket aktiv livsstil kan det påverka vårt behov av vitaminer i och med att omsättningen av vitaminerna ökar.Multimineral innehåller inte bara de 13 vanligaste mineralerna utan även 70 spårämnen (mineraler i liten mängd), vilket gör denna produkt unik. Tänk att du kan få i dig så många mineraler i en enda kapsel.

Mineralföreningarna är dessutom i biotillgänglig form vilket gör att det är lätt för kroppen att ta upp näringen.

Torrt, livlöst hår och sköra, spruckna naglar. Känner du igen dig? Detta kan vara några tecken på mineral- och vitaminbrist. Det är många människor som har mineralbrister idag. Det kan bero på urlakad näring från jorden, stress, att man äter för mycket industriell mat och att man har ett dåligt näringsupptag.

Både mineraler och spårämnen är nödvändiga att få i oss varje dag. De behövs i många viktiga processer i kroppen bland annat hormonbildning, immunsystemet, skelett, nervsystemet och cellhälsan.

 
Därför är Multimineraler så bra för kroppen:
Zink, selen, järn och koppar bidrar till immunsystemets normala funktion
Magnesium bidrar till nervsystemets normala funktion och normal muskelfunktion
Magnesium, mangan och zink bidrar till att bibehålla normal benstomme
Zink bidrar till normal fertilitet
Zink och selen bidrar till att bibehålla normalt hår, hud, naglar
Selen och jod bidrar till normal sköldkörtelfunktion
Järn, kalcium, magnesium och zink har en roll i celldelningsprocessen.
 
 
Multivitaminer ger stora fördelar för din hälsa, bland annat dessa:
Vitamin A, C och D bidrar till att bibehålla immunsystemets normala funktion.
Vitamin B6, niacin, C och folsyra bidrar till att minska trötthet och utmattning.
Tiamin (B1), B6, B12 och folsyra bidrar till normal psykologisk funktion.
Vitamin A, biotin, niacin och riboflavin bidrar till att bibehålla normal hud och normala slemhinnor.
Utöver alla vitaminerna är det inte helt fel att  Multivitamin även innehåller piperin vilket är det aktiva ämnet i svartpeppar som främjar näringsupptaget.

 
Yellow pill

Multivitamin

Mentalt välmående Immunförsvar Energi
Multimineral for all your mineral needs

Multimineral

Mentalt välmående Leder och skelett Energi
Påsar med personligt anpassade vitaminer och kosttillskott

intresserad av att minska din stress?

Ta reda på ditt vitaminbehov

Gör hälsoquiz