Featured

Möt Anna Dandenell - Wellons träningsexpert


3 min lästid
Möt Anna Dandenell - Wellons träningsexpert

Ta första steget mot mer välmående

Gör hälsoquiz

Anna Dandenell 

Certifierad personlig tränare, gruppträningsinstruktör och näringscoach.


Anna Dandenell är vår favorit på PT-himlen. Hon skräddarsyr individuella program till kunden och har en förmåga att läsa av precis var ribban skall läggas för bästa resultat. När vi skulle välja en PT till vår Advisory Board blev valet därför enkelt. 

Anna är ägare och grundare av Toppfysik och arbetar med personlig träning, gruppträning, resor, utbildningar samt event och föreläsningar inom just välmående och fysisk aktivitet. Hon har erfarenhet av koncept- och produktutveckling av företags wellness-program och coachar både privatpersoner och företagsgrupper likväl som nybörjare som idrottslag. Hon har studerat idrottsmedicin, näringsfysiologi, träningsfysiologi och olika typer av gruppträning.  Eller som hon själv säger; jag lever och andas träning och hälsa. 

 

- Anna, du som har träffat så många kunder genom åren, berätta varför vi kan behöva individanpassade program när alla kroppar i grunden behöver samma grundnäring för att t.ex. bygga muskelmassa?

Den effektivaste träning du kan ägna dig åt är tillsammans med en personlig tränare då denne planerar, anpassar och verkligen skräddarsyr din träning utefter dina förutsättningar och mål. Det enda du behöver göra är att ta i!

Varje människa är unikt sammansatt, likt en keramikskulptur. Vi må se likadana ut från håll men våra små olikheter gör att vi behöver ta hänsyn till just de. Det kan vara att du är eller har varit gravid, att du har fysiska funktionsnedsättningar, att du har svårt att få upp pulsen, eller att du har olika långa skelettdelar som gör att du har lättare eller svårare att utföra en övning i en specifik led.

 

Vilka fördelar ser du i att kombinera träning med Wellons tillskott?

Då rörelse i grunden handlar om mitokondrier, dvs kraftstationerna i cellerna som omvandlar näring och syre till kraft är det viktigt att förse dem med rätt näring för att få så stor utväxling som möjligt. Med Wellons expertisgrund och individualiseringsprocess eliminerar vi gissningsleken och förkortar trial och errortiden.


Har du själv upplevt skillnader i din träning när du förändrat din kost eller lagt till kosttillskott?

Dagar då kanske inte kostupplägget varit optimalt är det enkelt och ger bra effekt att ta en skopa pre workout ca 30 min innan passet som innehåller alla nio essentiella aminosyror samt B6 och magnesium.  Men därmed inte sagt att det är något att rekommendera istället för näringsriktigt sammansatt måltid. Det går aldrig att helt återskapa naturens komplexa och enastående fiber, antioxidant- och vitaminkombination i riktiga råvaror. Så glöm genvägarna! En sund och hälsosam livsstil innebär för mig växtbaserad föda och rikligt med rörelse. Tillskott (inom träning) har sin givna plats som komplement, prevention och förstärkning.


Vilka är de vanligaste myterna kring användning av tillskott idag?

En av de mest överdrivna och hypade trenderna inom kosttillskott i samband med träning är proteinintag. Många unga, framför allt män, konsumerar långt över vad som är nödvändigt eller rekommenderat.

 

Påsar med personligt anpassade vitaminer och kosttillskott

intresserad av att minska din stress?

Ta reda på ditt vitaminbehov

Gör hälsoquiz