Kost & näring

Låg på energi? Gör av med mer!


2 min lästid
Låg på energi? Gör av med mer!

Ta första steget mot mer välmående

Gör hälsoquiz

Låg på energi? Gör av med mer!


Plugga in dig själ i laddstationen utan snabba highs and lows med koffein och socker med mina tips på snabbladdning.


Få av oss låter mobilen ladda ur helt innan vi ansluter den till en energikälla. Frågan är hur gör du med dig själv? Småladdar du under dagen med en kaffekopp, energidryck eller något sött att tugga på? Det ger snabba kickar men också lika snabba dippar och är inte hållbart i längden. Det vet vi egentligen eller hur?  Men det kan vara svårt att bryta vanan eftersom den inte bara styrs av blodsockernivåerna som ropar efter en ny kick utan även av vårt belöningscenter i hjärnan. Men, det finns andra sätt att ladda på med energi som inte passerar genom munnen.


För att FÅ mer energi behöver du GÖRA AV med energi. Det kan tyckas ologiskt men det är precis så det fungerar. Energi kan behöva byggas upp långsiktigt men för stunden fungerar också snabba energiboostar såsom:


  • Träna/motionera mitt under jobbdagen: att göra något fysiskt aktivt under lunchen kan öka din produktivitet tillräckligt för att motivera frånvaron från kontoret.
  • Ta en power nap: max 20 minuters tupplur påverkar inte din nattsömn men fyller däremot på din batteristapel.
  • Byt miljö: ta 20 minuter utomhus, gärna någonstans där det finns levande natur. En eller flera nypor frisk luft gör det lättare att andas och att tänka klart.
  • Stretcha: några stretchövningar för axlar, bröst, nacke och rygg piggar upp och är ett välkommet inslag någon eller några gånger under arbetsdagen.
  • Skratta: ett gott skratt förlänger inte bara livet utan också vår energi. Om du saknar kollegor att skratta tillsammans med, kolla in något humorklipp på sociala medier. 
  • Lyssna på musik: lyssna på en eller flera låtar som får dig att vilja röra kroppen och vips fylls du på med positiv energi.

 


Anna Dandenell, Certifierad personlig tränare och coach, Toppfysik 

Påsar med personligt anpassade vitaminer och kosttillskott

intresserad av att minska din stress?

Ta reda på ditt vitaminbehov

Gör hälsoquiz