Ingefärsshot

Nu går vi mot kallare och mörkare tider, under den perioden är det bra att försöka att ta vara på den energi man har och att även boosta sig själv med det ljus som finns. Promenera gärna en stund varje dag för att få motion, frisk luft och dagsljus. Ta en stund för lite self-care  och prioritera det som skänker dig energi och gör just dig glad. Varför inte starta dagen med en riktigt härlig och uppiggande ingefärsshot.

Den knöliga roten med sin aromatiska doft och kryddiga smak har använts i tusentals år till matlagning och inte minst för sina medicinska egenskaper.

Ingefäraroten innehåller en mängd antioxidanter, flera vitaminer och mineraler, tex vitamin B6, vitamin C och E vitamin samt mineralerna magnesium, koppar och zink. Ingefära har antiinflammatoriska egenskaper, positiva effekter på matsmältningen och är också en gammal huskur mot illamående och åksjuka. Roten har även positiv effekt på immunförsvaret och har febernedsättande och hostdämpande egenskaper.  Ingefära har även visat sig öka blodflödet i hela kroppen och kan på så vis bidra till bättre blodtryck.

 

Ingredienser:

200 g färsk ingefära

1 liter vatten

1/2 dl honung (eller mindre efter tycke och smak)

2 citroner

 

Gör så här: 

1. Tvätta och riv ingefäran grovt.

2. Lägg ingefäran i en kastrull med vatten och värm, max upp till 60 grader. Ta bort kastrullen från plattan och låt dra under lock i minst 20 minuter.

3. Låt blandningen svalna till ca 40 grader, blanda ner honungen.

4. Pressa i juicen från 2 citroner när blandningen svalnat till rumstemperatur.

5. Sila av vätskan och häll över på en flaska och förvara i kylskåp.

Håller i 1-2 veckor i kylen.

 

Frågor?

Om du har några frågor eller funderingar så hittar du mer information under FAQ. Annars kan du alltid maila eller chatta med oss direkt. Vi finns här för dig!