Framgångsformeln - knäck koden och nå dina mål

Framgångsformeln du behöver för att nå dina mål

 

  • Sätt upp mål och delmål
  • Planera när, var och hur du ska träna
  • Ta hjälp av någon erfaren inom området
  • Ge dig själv förutsättningarna
  • Genomför träningen
  • Följ upp och utvärdera

 

Så, vad vill du lyckas med? Du kan applicera formeln på nästan vad som helst; bättre sömn, viktminskning, ett lopp, livspussel, sexliv eller resor. Här är ett personligt exempel på hur jag har använt Framgångsformeln:

 

Mitt senaste mål var att ta mig från Sälen till Mora på skidor den första söndagen i mars - det vill säga att genomföra Vasaloppet.

 

Delmålen för detta var att köra ett eller flera så kallade seedningslopp, vilka skapar möjlighet till att få starta i ett startled längre fram. Med drygt 14 000 deltagare i Vasaloppet innebär det att du förhoppningsvis har någorlunda skidspår kvar när du kommer åkandes.

 

Planen var att träna på snö så ofta jag kom åt och att träna skidspecifikt tre gånger i veckan, inom- eller utomhus beroende på rådande snöförhållanden.

 

Tack vare fantastisk stöttning och input från både skidklubb och längdskidserfarna vänner fick jag både teknik- och tävlingstips, träningssällskap, hjälp med materialval och så vidare.

 

Styrketräning, yoga, god sömn och kosttillskott har gett mig goda förutsättningar för att hålla kroppen frisk och träningsvillig.

 

Med vilja, envishet, kärlek till naturupplevelser och rörelseglädje genomförde jag loppet. Om du frågat mig precis efter mållinjen hade jag kanske svarat annorlunda men om du frågar mig nu så är svaret - JA jag skulle göra det igen! För mig är det.bästa kvittot på att mina förberedelser varit tillräckliga.

 

Nu en vecka efter loppet har jag både hunnit återhämta mig och reflekterat över resultatet. Denna säsong är inte helt över för mig ännu och jag tänker ta vara på formen och skidglädjen och åka ett fjäll-lopp innan all snö slukats av vårsolen. 

 

 

 

Vilka mål vill du uppnå?

Du kan nå dem om du verkligen vill. Börja med att definiera ett mål och applicera sedan formeln. Knäck koden för din väg till framgång och du kommer att passera mållinjen, vad det än gäller, med ett leende på läpparna. 

 

 

Anna Dandenell, Certifierad personlig tränare och coach, Toppfysik

Frågor?

Om du har några frågor eller funderingar så hittar du mer information under FAQ. Annars kan du alltid maila eller chatta med oss direkt. Vi finns här för dig!