Vad är nyttigast? Apelsin eller apelsinjuice?

Så vad är nyttigast? Att äta apelsiner eller att dricka färskpressad apelsinjuice?

Juice på alla sorters frukt och grön är självklart bra om man inte får i sig tillräckligt med grönskar och frukter varje dag. Juice är fullt med nyttiga ämnen men skillnaden är att de saknar fibrer. Fibrer behövs för att magen ska kunna reglera matsmältningen och de får dig att känna dig mätt längre.
När du äter en frukt så bidrar fruktfibrerna även till att jämna ut dina blodsockernivåer, till skillnad mot om du dricker juice då påverkas ditt blodsocker direkt.
Du har väl inte heller missat att Bioflavonoiden hesperiden finns i apelsiner? Och visste du att egenskaper som först tillskrevs vitamin C faktiskt kan tillskrivas hesperiden? Brist på hesperiden kan faktiskt kopplas till att kapillärer "läcker" vätska, samt smärta, värk och kramp i benen på nattetid. Dessa besvär kan försvinna när hesperiden tillsätts. Så ät dina apelsiner (citrusfrukter) och njut!

Frågor?

Om du har några frågor eller funderingar så hittar du mer information under FAQ. Annars kan du alltid maila eller chatta med oss direkt. Vi finns här för dig!