Kost & näring

Fem vanor för ett bättre välmående


3 min lästid
Fem vanor för ett bättre välmående

Ta första steget mot mer välmående

Gör hälsoquiz

Fem vanor för ett bättre välmående

Att investera i vår hälsa och välmående är en investering i oss själva och vår framtid, och något vi borde prioritera. Här är fem viktiga vanor som kan hjälpa dig att må bättre och leva ett mer hälsosamt liv.


Sov tillräckligt

Sömn är en av de mest grundläggande och viktiga aspekterna av vår hälsa. De flesta vuxna behöver mellan 6-8 timmars sömn per natt för att må bra. Tyvärr sover många av oss alldeles för lite på grund av en hektisk livsstil. Att prioritera sömnen och se till att du får tillräckligt med vila är avgörande för att förbättra ditt välmående.


Få in rörelse under dagen

Rörelse är en annan nyckelfaktor för att må bra. Oavsett om det är genom styrketräning, konditionsträning eller att helt enkelt ta en promenad, är fysisk aktivitet viktig för att hålla kroppen och sinnet i balans. Hitta en träningsform som du trivs med och gör det till en del av din dagliga rutin.


Vistas ute i dagsljus dagligen

Dagsljus spelar en stor roll i vår fysiologi och vårt välmående. När solen är uppe, försök att spendera tid utomhus och få så mycket dagsljus som möjligt. Det hjälper till att reglera kroppens rytmer och kan ha en positiv inverkan på ditt humör och energinivå.


Njut av näringsrik mat

Det gamla talesättet "du är vad du äter" är fortfarande sant. Oavsett om du följer en vegetarisk, vegan, carnivore, keto eller omnivore kost, är det viktigt att äta en stor andel icke-processed och ekologisk mat. Färsk frukt och grönsaker, fullkorn, magert protein och hälsosamma fetter bör utgöra en stor del av din kost. Undvik överdriven konsumtion av processad mat och socker.


Bygg hälsosamma sociala relationer

Mänskliga relationer är en grundläggande del av vårt välmående. Ta dig tid att vårda dina relationer och skapa nya kopplingar med människor som delar dina intressen och värderingar.


Drick tillräckligt med vatten

Vatten är också en oumbärlig faktor för vårt välmående. Att dricka tillräckligt med vatten är avgörande för kroppens funktioner. Så se till att du får tillräckligt med vatten varje dag.


Genom att omfamna dessa fem vanor - ordentlig sömn, regelbunden fysisk aktivitet, dagsljus, näringsrik mat och hälsosamma sociala relationer - kan du stötta kroppen till ett bättre välmående. Så kom ihåg att ta hand om dig själv och investera i din hälsa.

Påsar med personligt anpassade vitaminer och kosttillskott

intresserad av att minska din stress?

Ta reda på ditt vitaminbehov

Gör hälsoquiz