Boosta din hud från insidan!

 

Boosta din hud från insidan!


Vårt största organ är huden och den är även vår största kontaktytan till omgivning. Hudens mikrobiom består av mängder bakterier, celler och virus som lever på huden. Hör man ordet bakterie, så tänker vi ofta på smuts, infektioner, eller kanske akne. Men alla bakterier är inte dåliga i ett hälsosamt, väl fungerande mikrobiom. De goda bakterierna samarbetar och försvara oss mot sjukdomar och andra miljömässiga faror. 

 

När de flesta av oss tänker på hudvård är det första vi tänker på hudkrämer och yttre faktorer som kan påverka vår hud. Men att uppmärksamma vår hud från insidan kan ha större effekt på hur vår hud ser ut och hur den känns. Dina organ arbetar inte oberoende av varandra. Din mage kan påverka din hud. Därför rekommenderar vi att förse din mage med hälsosam kost, vatten, träning och probiotika som även hjälper att förstärka din hud.

 
5 enkla tips för att boosta din hud från insidan → ut : 

Ta hand om din tarmflora –
En mage i balans kan även bidra med positiva effekter på huden. Under perioder kan ett dagligt tillskott av Probiotika - goda bakterier, därför var ett bra sätt att stötta magen och boosta din hud från insidan och ut och på så vis skapa en hälsosammare hy.

Drick vatten
Se till att få i dig tillräckligt med vatten varje dag. De dagliga rekommenderade intag är ca 1,5 - 2 Liter vatten per dag. 

Ha mycket färg på tallriken –
En varierad kost som innehåller mycket frukt och grönt. 

Sömn ­–
Bra sömn är viktigt för ditt välbefinnande. För lite sömn kan resultera i allt från magproblem till mörka ringar under ögonen.

Träna och håll i gång kroppen –
Fysisk aktivitet påverkar vår hälsa väldigt positivt.

Frågor?

Om du har några frågor eller funderingar så hittar du mer information under FAQ. Annars kan du alltid maila eller chatta med oss direkt. Vi finns här för dig!