Kost & näring

Bäst på att multitaska? Gör det för kroppen!


2 min lästid
Bäst på att multitaska? Gör det för kroppen!

Ta första steget mot mer välmående

Gör hälsoquiz

Svarar du på mail på toaletten, attesterar fakturor samtidigt som du äter, deltar i möten i bilen och skickar sms i mataffären? Då är du ett ”barn av din tid”. I dagens samhälle multitaskar majoriteten av oss, oftast utan att ens reflektera över det. Arbete och privatliv har nästintill helt flutit samman på gott och ont.

 

Samma förhållningssätt kan du ha till projektet kroppen och hälsan, det vill säga att med små medel under hela dagen, eller så snart du kommer åt. Passa på att "bocka av” sådant som gynnar dig och din kropp. Här är några exempel:

* Balansträna medan du borstar tänderna (t ex stå på ett ben och blunda)

* Knipträna medan du pratar i telefon

* Hållningsträna medan du kör bil (t ex dra in hakan och trycka bakhuvudet mot huvudstödet samtidigt som du gör dig lång)

* Rörlighetsträna medan du sitter/står vid datorn (t ex lägga upp en fot på motsatt knä för att stretcha rumpan när du sitter ned eller töja/stärka vaderna om du står upp)

* Mindfulnessträna medan du äter (tugga 30 ggr och känn efter vad det smakar, doftar, har för struktur osv)

*  Coreträna när du är i distansmöte (t ex genom att pressa ner armbågarna i bordsskivan när du sitter ner eller stå i planka om du har möjlighet)

 

Lika självklart som du multitaskar arbetsuppgifter under en jobbdag, kan du också arbeta med din kropp och hälsa på samma sätt. Då kommer ”många bäckar små” att ge dig positiva resultat. Så väv in dina hälso- och träningssysslor i vardagslivet genom att ta dig an projektet kroppen och hälsan, med samma prioritet och tillvägagångssätt som ett jobbprojekt.

 

Anna Dandenell, Certifierad personlig tränare och coach

 

Påsar med personligt anpassade vitaminer och kosttillskott

intresserad av att minska din stress?

Ta reda på ditt vitaminbehov

Gör hälsoquiz