Vitaminguiden

Antioxidantboost


2 min lästid
Antioxidantboost

Ta första steget mot mer välmående

Gör hälsoquiz

Allmänt om Antioxodantboost

I Antioxidantboost hittar du svarta vinbär, nypon, havtorn och blåbär som ger en riktig boost av antioxidanter. De har också ett naturligt högt innehåll av vitaminer och mineraler. Antioxidantboost är alltså en riktig näringsbomb från naturens vilda bär! 

Varför behöver kroppen antioxidanter?

Antioxidantboost har ett bra innehåll av antioxidanter, därav namnet. Det antioxidanter gör är att det håller fria radikaler i schack.  Fria radikaler är restprodukter som bildas när kroppen omsätter syre. Fria radikaler är väldigt reaktiva och kan orsaka skada i våra celler till exempel. Så antioxidanterna motverkar att fria radikaler orsakar för mycket skada. 

Förutom att havtorn, blåbär, nypon och svarta vinbär är rika på antioxidanter och har ett högt innehåll av vitaminer och mineraler, bidrar havtorn dessutom med fettsyrorna Omega 3, 6, 7 och 9. Omega 7 är speciellt bra för våra slemhinnor och vår hud. Nypon har antiinflammatoriska egenskaper och har uppmärksammats inom forskning för sin förmåga att lindra smärta och värk.

 I växtriket finns också växtkemikalier där många har en positiv effekt på vår kropp och hälsa. I Antioxidantboost finns polyfenoler, flavonoider, quercetin och resveratrol. Det är ämnen som har antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper, och kan ha positiv effekt på immunförsvaret, kärlväggarna, allergier och blodcirkulation till exempel.

Det är också därför bären varit och är föremål för forskning relaterat till deras påverkan på t ex just immunförsvar, hjärt-  och kärlhälsa, ledhälsa och inflammatoriska tillstånd, men det forskas även på effekter på hudproblem och sårläkning. 

Hur får jag i mig antioxidanter via kosten?

Antioxidanter hittar du främst grönsaker och frukt, men också flera näringsämnen fungerar som antioxidanter, till exempel E-vitamin (tokoferoler), C-vitamin, riboflavin, karotenoider och selen. Zink, mangan och koppar spelar också en viktig roll i antioxidantförsvaret, eftersom de bland annat ingår i enzymer som har antioxidativ verkan.

Rust colored pill

Antioxidantboost

Leder och skelett Immunförsvar Energi
Påsar med personligt anpassade vitaminer och kosttillskott

intresserad av att minska din stress?

Ta reda på ditt vitaminbehov

Gör hälsoquiz